søndag den 1. marts 2015

Japan Fuji San

To overnatninger ved Lake Yamanakako, som er den sø - af de 5,  der ligger nærmest  Fuji.
Vi kørte fra hotellet i Tokyo til hotellet  i bus. En tur på 2½ time. Hvilket gav anledning til, at vi så meget Japan landskab i et roligt tempo. Rismarker, det er altid spændende at se fremmede områders afgrøder.
Hotellet var et familieforetagende. Og sønnen forsøgte at kommunikere på engelsk. Han havde en "pc", hvori  vi indtalte vores beskeder, hvorpå den oversatte til japansk. Det havde vi en del sjov ud af.Området var lukket næsten totalt ned i vinterperioden. Hotellet, hvor vi var eneste gæster, busstationen, hvori der var et cafeteria, information og salg af souvenir, var det eneste åbent. Men der var et leben af mennesker omkring busstationen, som blev hentet og bragt af diverse private busser og svanevogne/både, der sejlede på søen.


Vi havde to overnatninger og havde planlagt at gå en lang tur langs søen og obse. Vi gik på en cykelsti, som Matias havde cyklet på for et par år siden. Årstiden for hans tur var december.
Vi gik  i et meget afslappende tempo og vi skulle bare ikke nå noget hverken derud eller hjemad. Kvalitetstid. I søen lå et par knopsvaner, som vist nok var indført. I mange træer var der de flotteste mistelten, den ene større og flottere end den anden. Hjemme i haven har vi èn flot en af slagsen, og har forsøgt at sætte de første 500 frø rundt omkring uden held.  Der må være en hemmelighed. (fugle?)
Vejret var klart og koldt og fotogent. Og Fuji var smuk.


Sommerhusene lå tæt hele vejen rundt om søen og mange høje træer og buske og haver. Årstiden taget i betragtning så vi en del fugle. Japanske silkehaler, som havde tydelige afvigelser fra vores egen.  Et sted var der flere  japanske dværgspætter, som muflede rundt i en slags vedbend, omkring træstammerne. Og den endemiske japanske grønspætte, som spiste lærkekogler. Og deres smukke japanske kernebider,maskekernebider (Japanese Grosbeak) . Lysende gulligt næb, lang hale og sort maske.
Og fuglene var tillidsfulde. Et kendetegn ved alle fugle - dyr  i Japan.


Tilbage på hotellet. Værelset var med varmedunke i fodenden og rismåtter på gulvet. Enkelt og smukt. Men husene er ikke isolerede til den korte kolde vinter.
 Morgenmaden var typisk japansk og meget velsmagende. Der var en ro over stedet, som tydeligt smittede af på os. Inden morgenmaden tøffede vi i sandaler og kimono for at tage et meget varmt bad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar