torsdag den 29. december 2016

Vejen til Harboslette væk!

Så skete det!
 
Stormen Urd snuppede vejen ud til Harboslette.
 
 
I juni skrev vi om vores kvadrater i Atlas III-projektet, og vi citerer fra dengang:
 
 
"Grusvejen ud til det tidligere ralgravningsområde ved Kroghs Stensiloer går langs med kysten. Der er så kraftig erosion på kysten her, at grusvejen formentlig er væk i løbet af den næste vinter - og hvordan skal vi så komme derud?! "
 
Ja, hvordan skal vi nu komme derud? Spørgsmålet er, hvem der skal tage initiativ til at lave en ny vej - for der er brug for en nyt forløb lidt længere inde i landet. Det nytter ikke at reparere på det eksisterende forløb med det slid på kysten - og fremtidens vandstande...
 
 
 Nedenfor et kig den modsatte vej mod vest og mod Vigsø. Her har stormen også taget nogen meter af skrænten og græsset ligger tilbage på stranden.
 
I Lildstrand lidt længere mod øst har stormen ramt nogle huse nær stranden, som det har været meget omtalt i medierne de sidste dage. Men det gik også hårdt til i selve fiskerlejet. Kutteren her er trukket i sikkerhed helt oppe mellem pakhusene. Så mon ikke leverancerne af krabbekløer er sikret indtil videre...
 
 
 
 
 

1 kommentar:

  1. Vejen bliver IKKE genoprettet ude ved kysten, oplyser Naturstyrelsen Thy. En enkelt husejer i området får i stedet adgang af en ny vej længere inde i landet. Et lille område af Danmark bliver derfor endnu mere øde - og vi andre får nogle traveture!

    SvarSlet