lørdag den 17. februar 2018

Skånske udsigter

 
Vi var nogle dage i Skåne i vinterferien. Fik ikke rigtig taget fuglebilleder, men til gengæld lidt udsigter.
 
 
Her fra toppen af punkt 106 ved Lemmeströ, hvor vi obsede en del, fordi der var stor skrigeørn i området. Susanne fandt den på en græseng i slåskamp med en flok ravne. Derefter luskede den rundt  på de lange ben efter et bytte og fløj senere lavt til en birkeskov. Typisk russisk! Rigtig skrigeørn, fin obs!
 
 
Havgårdssjön er bare sådan et flot sted - og mange fugle. Der var is på søen, som man kan se, men ikke af den slags, vi ville vove os ud på. Ikke desto mindre så vi et ungt forældrepar derude, som trak deres barn på en bobslæde. Uha!

 
Vi boede selvfølgelig i en rødmalet hytte - i Karup Nygårds fritidsområde tæt på Sövdesjön. Det er fint at bo midt i det hele, så man sparer de lange køreture. Vi havde i øvrigt dejligt mange spætter denne gang, ikke mindst tre-fire fine sortspætter. En art, som vi virkelig har manglet de senere år - og den er da også gået så meget tilbage, at den er kommet på den svenske rødliste. Men som det tit er: Da først vi fik set den første, så havde spætten hakket hul på bylden... 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar