tirsdag den 25. februar 2020

SPOONIE!

På vor nylige tur til Thailand kiggede vi mest på fugle i tæt jungle - men en af dagene var vi ved kysten og havde teleskopet med - bemærk smilet...


Susanne ser på en SPOONIE - kælenavnet for den ekstremt sjældne, helt specielle og globalt truede skenæbbet ryle - på engelsk Spoonbilled Sandpiper - deraf kælenavnet, fordi den også ser så sød ud - den er lige i midten på dette billede:


Den er i selskab med mongolske præstekraver og rødhalsede ryler - og ja, den er lidt langt væk, men rigtig god i teleskopet - og vi var glade...



Stadig lige i midten - på det næste billede nedenfor er det en anden fugl på brinken lige over en rødhalset ryle. Der er kun 4-500 spoonier tilbage i hele verden og i denne vinter kun tre i Thailand - men BirdLife International gør en stor indsats for at redde arten.


Det er saltindvindings-områder ved Thailand-bugten, som er vigtige rastepladser for de mange vadefugle. I midten på billedet nedenfor er der fire plettet hvidklire, som også er en globalt truet art - samt en masse strandhjejler, kærløbere og krumnæbbede ryler blandt andet.


Men ikke alle fugle i Thailand er så langt væk - slet ikke - se bare her og nyd farverne:


En orangebrystet trogon - Orange-breasted Trogon


Grøn skovskade - Common Green Magpie 



Og så lige en pitta - Blue Pitta

Ingen kommentarer:

Send en kommentar