søndag den 15. marts 2020

Thaifood i Thailand


Thaimad smager så godt. Og vi fik  mange oplevelser med rigtig - original thai mad.
Råvarerne var friske. Lynstegning. God krydring.  Og de fleste steder kunne vi følge med i madlavningen. Her spurgte jeg, om jeg måtte tage et billede. Og som altid fik man et smil.


Nudelsuppe med svin. Og selve suppen var meget velsmagende. Kale er en kinesisk broccoli. Retten var også tilsat nogle stærke blade - en slags basilikum. Ingefær indgår i mange retter. Bemærk bestikket. Plastikske og gaffel - ellers foregår det med pinde.


Nudler og svin. Svin eller kylling indgik i mange retter. Næsten aldrig kalv. Guiden fortalte, at Thailand havde svært ved at producere mørt oksekød. Igen en meget velsmagende ret. Lynstegte grønsager og lidt lime over.


Kylling og ris.Nogle dage fik vi ris morgen, middag og aften. Ofte var der stegt æg i risene.
Her løg, gulerødder, svampe og cashewnødder. Meget velsmagende. Vi spiste også på et muslimsk gadekøkken, hvor de serverede kinesiske ris.


Her sammen med Mr. Daeng og frue. Mr. Daeng til højre. Guiden Uthai ved siden af. Mr. Daeng er en berømt fuglemand i thailandske fuglekredse. Han tog tidligere på fugleture med dronningen. 
Lodgen var et familieforetagende. Men Mr. Daeng stod ved gryderne, selvom han er over 80. Både Hr. og Fru Daeng var meget søde og smilende. Med på billedet er også Kirsten og Søren - vores rejsekammerater.


Solfuglene underholdt ved spisebordet.Her sortbrystet solfugl. På stedet var der også lokale duehaler. Men de var for hurtige for fotografen.


Dette køkken er hos hos Mr. Daeng. Under halvtag. Mange steder i Thailand kan man komme på madlavningskursus i thaimad - det kunne vi godt tænke os. I skrivende stund hjemme ved pc`en er det litteraturen om thaimad, vi bruger.


 

Igen lynstegt mad,. Glaseret og meget velsmagende. Denne ret fik sveden frem på Helges pande.

 

Fried rice. Agurkerne blev skrællet, det gør vi ikke hjemme. Olien der steges i ifølge vores guide, er soyabønneolie. Sesamolie bliver også brugt som krydderi, og der er flere andre. 

 

Her er morgenmaden en af dagene -  rissuppe. Og kun det. Og ok. Maven fungerer godt på thaimad.


På vores rejser har vi undgået kød, der hænger og steger hele dagen i varmen.
Her tog vi springet og smagte på både kylling og svin - grillet længe og sagte. Hygiejnen var god her.
Og det smagte rigtig godt.
Thaimad - asiatisk mad. Det er flyttet ind i vores køkken. Og vores rejse til Thailand var så inspirerende for os, der elsker at lave mad. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar