onsdag den 28. april 2021

Økologisk sovsekulør

Brun sovs - et omstridt emne.

Sovs er godt, og farven har en betydning. Men vi har ikke kunnet finde økologisk kulør, så vi har som regel ikke-brun sovs - der smager godt. 

Nu har Susanne imidlertid fundet en opskrift, som skal afprøves:


Økologiske ærtebælge vaskes grundigt, ærterne er plukket


Tørres i ovnen ved 120 grader

De begynder at tage farve - og netop farven er jo vigtig

Når de ser ud som her - så putter vi dem i gryden - sammen med fond eller glacen alt efter hvilken grundsuppe man har

Så koger det sammen 15-20 minutter - og se bare farven

Fonden koger ind til en god tykkelse og så er sovsen - BRUN!

Ærter kulør i sovsen - ja det er ærter...

De tørrede ærtebælge kommes på glas til senere brug.

Det er sgu sjovt - og det virkede.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar