lørdag den 11. februar 2017

Fiskedød i Vesløs Vejle

 
Vi kørte i dag over Vesløs Vejle Vej - skam få os. Men vi lover en vej-vejfest, når kommunen snart får den endelig lukket. Den politiske beslutning er nu truffet.
Der var mange fiskehejrer og krager ved knækket på vejen - 20'eren som vi kalder det efter de gamle målestationer fra feltstationens tid. Og forklaringen var til at få øje på:   
 
 
En rimelig massiv fiskedød. Flere hundrede døde småfisk, formentlig især skaller, men hvorfor? Der er godt nok is på, men tynd med strøm og huller. Hvis det er iltmangel, så måske på grund af meget store mængder fisk. Vi har ofte ses store skalleslugere fouragere i det inderste af vigen ind mod 20'eren, så der har formentlig været masser af fisk.
 
 
Den her var hevet op af vandet, sikkert af en fiskehejre, som vi forstyrrede. Vi har før oplevet i isvintre, hvordan man kan gå på vandet i fx Kogleakssøen og se på døde fisk i den bundfrosne sø, men det her er bestemt noget andet - absolut ikke bundfrossent.
 
 
I et af hullerne var der en olieagtig film, men mon ikke det er organisk materiale fra rørsumpen. Vel næppe forurening?

 
Fiskehejrer og krager holder sig til festmåltidet.

 
Mange spor af rovdyr på stedet, vi tænkte først at dette var en odder pga. halesporet, men den har kun fire tæer, så det er nok en ræv.
 
 
Vintersolnedgang over Vesløs Vejle - men der er nu mildning i udsigten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar