onsdag den 14. november 2018

Grønkålsgrøn og æggeblommegul






































































































Grønkål

Er der en farve, der hedder grønkålsgrøn? Porregrøn eller porsegrøn? Det burde der være. For de grønne farver er så suveræne. Og tænk et grønkål som juletræ. Ret godt fundet på. Grønkål skal man lære at spise. Det kan man godt. Meget fintsnittet. Svitset med kikærter og spejlæg! I salat med oliedressing, æbler og rosiner. Drysset over den marinerede sild. Svitset sammen med de brasede kartofler. Endda med løg og rå æggeblomme på rugbrød - og vi har en tatar, der smager godt!



Hønsenes foretrukne grønt er grønkål. Vi har testet dem. Og grønkål vinder hver gang. 



Der er noget med de orange æggeblommer. Går vi i litteraturen får vi mange svar.
Det er hønseracen, der afgør æggeskallens farve, men hvad med blommens farve. Det er det grønne, men også adgang til insekter, kan vi også læse. Vi tror meget på, at det også skyldes grønkål. Hønsene får grønkål hver dag i vinterhalvåret.


Det her med farver. Det lyder bedre med mandaringul og æggeblommegul. End orange!





Ingen kommentarer:

Send en kommentar