mandag den 2. maj 2022

Pommes Frites fra bunden

Vi gør meget ud af mad - og bruger meget tid på det. Men Pommes Frites helt fra bunden har vi aldrig prøvet før - det gjorde vi så her i den forgangne weekend.

Vi startede med at skrælle og skære bagekartofler ud i passende størrelse - og så skal de vandes ud i et par timer for at komme af med noget af stivelsen.

Vi brugte en tre-fire hold vand - så var skyllevandet rimelig klart.

Så blev kartoffelstykkerne kogt, lige indtil de var knapt møre

De kølede af på et viskestykke

Og så gjorde vi ellers klar til udendørs stegning af Pommes Frites. Vi har ingen fritøse/frituregryde, så det foregik med et godt lag solsikkeolie i en bredbundet wokgryde på det udendørs elkomfur. Udsigten er vel OK for sådan et Pommes Frites køkken...


 Det går forbavsende stille og roligt - og de får langsomt den rette kulør og sprødhed.

Vi stegte dem i fire omgange, så de ikke klumpede sammen i gryden - og de blev til sidst holdt varme i ovnen og drysset med salt.

Pommes Frites forbindes ofte med fast food - men det er slow food, når du selv skal lave dem helt fra bunden- og det kan vi godt lide. De blev serveret med en god gang Boeuf Stroganoff- også lavet fra bunden.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar