søndag den 19. november 2023

Sort svin og stegt grød

Under vor nylige rejse til Portugal var vi også en tur ind i landet til Parque Natural do Vale do Guadiana - altså en naturpark i området omkring Guadiana-floddalen. Her besøgte vi en udmærket lokal restaurant, hvor vi til frokost fik grillet sortfodssvin med migas, chorizo og salat:

Migas er nærmest stegt grød - traditionelt en måde at bruge tørt brød. Det bliver blødt op og stegt som tilbehør. Her virkede det nu som om, at det var hvedekorn, som var opblødt direkte til formålet. Men ganske lækkert- og mættende!

Restauranten på gaden i byen Mertola, som ligger flot og højt over Guadianafloden:

Naturen i området minder i øvrigt ganske meget om Extremadura i Spanien, som vi har besøgt så ofte - og det gør fuglene også: Vi så blandt andet spansk kejserørn, kongeørn 2, gåsegrib 55, munkegrib 2, stortrappe 12, rød glente 4, klippesvaler, blådrossel og masser af blåskader - blandt andet en flok på 40 lige nedenfor restauranten.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar