mandag den 13. november 2023

Vadehav med palmer

Vi har været på en familietur til Algarvekysten i Portugal, hvor vi udover sol og lune temperaturer, oplevede et fint lille vadehav ved kysten nær byen Faro.


Mellem fastlandet og en landtange med klitter er der småøer, hvor masser af vadefugle står tæt på højvandsrastepladser under flod og myldrer ud for at fouragere på vadefladerne under ebbe. Præcis som det er rytmen i et langt større og koldere vadehav længere mod nord.

Der var et par tusinde vadefugle i området, flest almindelige ryler, men også mange sandløbere, rødben, strandhjejler, stenvendere, små kobbersnepper og småspover:


I alt 16 arter vadefugle, heriblandt også hvidbrystede præstekraver. Blandt vadefuglene en hel del skestorke, som jo har forladt Danmark på denne årstid. Mågerne i området er bestemt også værd at fremhæve, udover masser af middelhavsmåger så vi blandt andet audouinsmåge og tyndnæbbet måge.

En del af området er inddæmmet til salinaer, hvor der ved inddampning produceres havsalt, som det foregår mange steder i Sydeuropa. Den slags steder møder man ofte flamingoer - og stedet her var ingen undtagelse:

Salinaerne var i det hele taget fyldt med gode fugle, her nedenfor en rovterne og en af de mange hvide storke i området. I buskene var der blandt andet iberisk gransanger, sorthovedet sanger og helena astrild - en afrikansk art, som er indført og har etableret sig med en vild bestand i Portugal.


 







Ingen kommentarer:

Send en kommentar