fredag den 21. november 2025

Selleri - mere af det

Vi har haft vores bedste høst af knoldselleri nogensinde. Ti store knolde som den på billedet. Selleri er en gammel kulturplante og en fremragende grøntsag. Og så er bladene obligatoriske i vores langtidskogte suppe! 


Så nu skal vi til at spise mere selleri...Den har et højt indhold af æteriske olier, som man lige skal vænne sige til....
Så projektet er: Retter med selleri, tænke, tænke tænke.

En ret, vi er ret vilde med, er bagt selleri med gedeost og balsamico. Selleri er jo også altid god i kartoffelsuppe. Og nu prøver vi denne her med selleri, kylling, bacon, fløde, timian og hvedeøl. 

Kyllingestykkerne steges i olivenolie og smør. Økokylling skal stege ret lang tid.


Kyllingestykkerne brunes, og derefter steges selleritern, bacon, løg og hvidløg.  


Krydderiet er timian. Og det dufter rigtig godt. Vi har begge en erindring om, at kogte selleritern ikke er vores favorit. Vi fik dem begge som barn i hønsekødsuppen. Så vi er lidt spændte på retten.


Fløde skal der jo i.


Hvedeøl. Og retten simrer en times tid.
Sovsen var for tynd. Så istedet for at jævne med mel, tilsatte vi et par kogte kartofler og blendede retten. Det var en god idè. Så gemte vi også de kogte selleritern👍👍
Og det smagte rigtig godt. 
En selleriret mere på listen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar