mandag den 13. juli 2020

Next stop: Tatar med røget ål

Vejret er i bedring, men det er stadig vestenvind - og så bliver det aldrig rigtig godt her på den sydøstligste ø i Færøerne. Derfor er der fortsat god grund til at muntre sig selv op med variationer over temaet "tatar" - eller noget der ligner...


Vi begynder med nogle stykker røget ål


Det skal selvfølgelig hakkes fint og tatar-agtigt. Da Susanne var lille, spiste hun også noget, der lignede åle-tatar sammen med sin far Holger. Det var med rå, saltet ål, som også var hakket fint - og dengang også med rå æggeblomme. Susanne fik en sodavand og Holger en øl - og så kiggede de Tipslørdag-fodbold. Holger holdt med Manchester United, og Susanne holdt med Stoke på grund af målmanden Gordon Banks - det er længe siden.


Nå, den hakkede røgede ål skal blandes med kapers - godt med kapers


Og godt med rødløg


Så kommer det på rugbrød - igen med en bund af den friske salat fra haven


Og til sidst den obligatoriske rå æggeblomme - det er jo tatar - og det kan anbefales...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar