søndag den 10. juli 2022

Nedtur er optur for ugler

Der sker åbenbart noget magisk, når vi kører sydpå fra Lapland af den svenske hoved-landevej i indlandet - Inlandsvägen.

Herhjemme synes vi, at det er lidt for sjældent, at vi støder på sjældenheder - selvom vi kommer en del rundt. Men når vi så kører sydpå af Inlandsvägen, så...


Lidt nord for byen med det herlige navn Vilhelmina fløj en høgeugle pludselig lige ud foran bilen og satte sig i et træ i en rydning. Her er det lidt zoomede billede fra mobiltelefonen, som Susanne fik taget ud af vinduet. Da vi kørte sydpå for tre år siden var det en lapugle, som pludselig sad på en pæl lige op til den rimeligt trafikerede hovedvej. Det er lidt magisk - når vi så også har haft tjur, lavskriger og tretået spætte på samme tur i den retning. Når vi kører nordpå, så er det derimod ligesom herhjemme - intet specielt...


Da jeg endelig havde fået kameraet med telelinsen frem, så fløj uglen videre. Akkompagneret af varselskald fra mange småfugle og en ængstelig hjerpemor, som advarede sine kyllinger gemt et sted i terrænet. 

Høgeuglen satte sig derefter i toppen af en mindre gran længere væk - inden den fløj tilbage tæt forbi bilen og ind i en skovtykning. En herlig - og ja meget heldig - oplevelse.

Og lad os så lige vise lapuglen igen, som vi så i vejkanten på vejen sydpå af Inlandsvägen for tre år siden:


 



 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar