søndag den 23. april 2023

HØJMOSEHØNS

På vej hjem fra Athen var vi et "smut" forbi Sverige. En anden del af familien har købt et hus i det nordlige Blekinge, hvor vi var til housewarming i selve påsken.

Susanne fik den ide at tjekke hvor i nærheden, der var mulighed for at se spillende urfugle. Et grundigt tjek på den svenske pandent til DOFbasen, Artportalen, afslørede, at der få dage tidligere var meldt om 18 urfugle i Taglamyren i det sydlige Småland, kun en times kørsel væk.

Så på en kold påskemorgen stod vi klar i fugletårnet ved Taglamyren - i øvrigt sammen med en del andre urfugle-turister, hvoraf flere var danske.

Det er en ganske speciel oplevelse at komme til en urfugle-spilleplads med den konstante baggrundslyd af de kogrende, boblende stemmer fra kokkene blandet med hæse skrig, når de slås, fordi hønerne er i nærheden. Vi havde fin udsigt på pæn afstand til en spilleplads med minimum 22 kokke, og der var mindst en spilleplads mere i mosen skjult af træer. Så det er virkelig et meget anbefalelsesværdigt sted at opleve urfuglens fascinerende spil om foråret.  

I Taglamyren, som er et naturreservat og EU-habitatområde, var der selvfølgelig også traner, hjejler, storspover og meget andet godt. Vi så tre elge i den tidlige morgenstund på vej derop og masser af rådyr. Aktive sortspætter og grønspætter sætter blå og gule streger under en rigtig svensk naturoplevelse.



 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar