søndag den 31. august 2025

Sort spaghetti til kulsvieren

Vi har fået en pakke spændende sort spaghetti af en af vores sønner. Den er farvet med blæk fra blæksprutter, og nu skal den prøves - selvfølgelig til retten "kulsvierens spaghetti"


Ifølge ForzaItalia.dk menes retten at stamme helt tilbage fra Romerrigets tid. 
Her skulle de italienske trækulsarbejdere have fået den til frokost. Man mener retten dengang blev tilberedt over trækul. Navnet hentyder til peberet på toppen af retten, der ligner kul. Carbone betyder netop kul på italiensk.


Det ser mærkeligt ud. Spændende hvordan det smager!


Vi begynder med fedtstof og små stykker pancetta (det er saltet, krydret brystflæsk).


Æggeblommer, farven meget orange fra vores høns og revet pecorino, som er fåreost.


Og så kommer vi den sorte pasta i kogende vand. Det ser endnu mere mærkeligt ud...


Den kogte sorte spaghetti blandes med pancettaen.


Æggeblommer og pecorini blandes hurtigt med pastaen.


Og det blev meget lækkert - meget velsmagende! Ikke sidste gang!

Buon Appetito!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar