søndag den 21. marts 2021

Alle gode gange fem

Vi nørder jo en del i fugle og tæller også fortsat vores danmarksarter - altså hvor mange forskellige arter, vi har set i Danmark.

Den seneste uge har en hvidkindet værling hun huseret i Rødhus - kun sjette gang at arten er set i Danmark - og første gang, at den er blevet samme sted i længere tid.

Den skulle vi selvfølgelig også se - og i går lykkedes det så i femte forsøg! Heldigvis er der ikke så langt til Rødhus.

 

Vi så den først fint i toppen af en gran - og så derefter i dette birketræ, hvor jeg har taget disse dårlige billeder. Men den var fin i teleskopet - og mange andre har også fået gode billeder.

Den havde været væk i en timestid, da vi så den. Det var faktisk os, der fik øje på den, så vi meldte den også ud på kaldesystemet Bird Alarm:

Med tanke på Rødhus' geografiske placering, så kan vi dermed konstatere, at det endelig var slut med vores jammer ved Jammerbugten.

I øvrigt var det vores tredje nye danmarksart i år. I januar fik vi både prærietrane og asiatisk fløjlsand - så året er startet flot på den front.


 

 


 

 

 


 

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar